mapa strony   |   kontakt   |

KLAUZULA INFORMACYJNA o przetwarzaniu danych osobo

25.05.2018, 11:58
KLAUZULA INFORMACYJNA o przetwarzaniu danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:

1. Administratorem danych osobowych klientów Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego dla miasta Przemyśla jest Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego z siedzibą w Przemyślu ul. Siemiradzkiego 5, 37-700 Przemyśl.

2. Dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c , bądź wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej Administratorowi, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. e w.w rozporządzenia

3. Osoby, których dane są przetwarzane, posiadają prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania.

4. Podanie danych osobowych jest niezbędne do załatwienia sprawy, a ich zakres został określony w obowiązujących przepisach prawa dotyczących spraw z zakresu realizacji ustawowych zadań urzędu.

5. Odbiorcami danych osobowych są wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty, które przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora na podstawie zawartej umowy powierzenia danych osobowych (tzw. podmioty przetwarzające).

6. Dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich.

7. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanego powyżej celu przetwarzania, tym w obowiązku archiwizacyjnego wynikającego z przepisów prawa.

8. Osobie, której dane są przetwarzane, przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

9. W sprawach związanych z danymi osobowymi można kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych - pinb@mprzemysl.pl
Pokaż metryczkę tego dokumentu drukuj 
Wiadomość oglądana razy: 120
Opublikował: Jerzy Misiura
Publikacja dnia: 25.05.2018, 11:58
 
Ukryj metryczkę tego dokumentu     drukuj 


bip.gov.pl